Uppsats om sport

Idrott spelar en viktig roll hos studenter. När det utvecklar barnets fysiska och mentala hälsa. Dessutom bör vuxna inkludera i sin dagliga rutin. Sport spelas inte bara för fysisk hälsa utan också för att skapa disciplin hos en person. Eftersom alla sporter kräver lydig mot ett mål, tar det upp hårt arbete hos en person. Dessutom spelar vissa människor sport för att göra sin karriär i det.

I vårt land där cricket är mer än en sport för oss har många cricketspelare fått berömmelse på grund av det. Dessutom har crickettspelare som Sachin Tendulkar, M.S. Dhoni är kända i hela världen. Eftersom de har mycket berömmelse i landet. Människor känner igen dem bara efter deras namn.

Men förutom cricket organiserar olika organisationer olika sporter. Turneringar som Commonwealth Games, FIFA World Cup, asiatiska spel har stor betydelse i världen. Turneringarna genomförs i stor skala.

Det finns många sporter som har lika stor betydelse. Uppdelningen av dessa sporter är i två kategorier.

Utomhussport

Utomhussport som namnet säger äger rum utanför huset. Till exempel är några av dessa sporter:
Fotboll: Denna sport äger rum på marken. Dessutom finns det två målstolpar i slutet. Eftersom två lag spelar denna sport. Så spelarna i laget måste sparka in bollen i motsatta mål. De andra lagen måste dock försvara sina målstolpar.

Cricket: Som vi alla vet om cricket är det också en utomhussport. Spelare spelar cricket på en plan. I det här laget slår laget medan de andra skålar och fält. Dessutom kan vi bara spela cricket på en torr tonhöjd. Så detta spel kan bara äga rum i behagligt väder.

Tennis: Spelaren spelar denna sport med en racket. Dessutom kan bara två eller fyra spelare spela i denna sport. Dessutom sker denna sport på en tennisbana.
Hockey: Hockey är också en känd sport. Vårt land utmärker sig i detta spel. Dessutom är våra hockeyspelare bäst, vare sig det gäller män eller kvinnor. Spelare spelar hockey med en hockeyklubba och en syntetisk boll. Men spelet för denna sport är detsamma som för fotboll
Det finns dock många utomhussporter men dessa är de största.

Inomhussporter

Inomhussporter äger vanligen rum på en trång plats eller i ett rum. Några exempel på dessa typer av sporter är:

Schack: Schack är ett tankespel. Endast intellektuella spelare spelar denna sport. Eftersom det måste mycket kunskap och sinnets närvaro. Deltagarna spelar denna sport på ett schackbräde. Dessutom har varje spelare 16 bitar som måste spela spel med

Bordtennis: Spelare spelar bordtennis på ett bord i ett rum eller i en hall. Också, som tennis, har det också racketar. Män racketernas storlek är liten och av ett annat material. Ytterligare har den en uppsättning regler så att spelarna måste spela därefter.

Boxning: Boxning är en dödlig sport. Spelare som Mary Kom från vårt land utmärker sig i detta spel. Ytterligare gör Mary Kom ett stort namn världen över på grund av sina färdigheter i det här spelet. Boxning är en sport som äger rum i en boxningsring. Två spelare landar slag på varandra tills en av dem slår ut.

Badminton: På samma sätt som tennis kan bara två eller fyra spel spela detta. Ytterligare spelar spel med badmintonracket.

Andra finns det andra sporter men de har stor betydelse i vårt land.